Meet the Band

Elke Zinzen

Zangeres

Onze charmante zangeres Elke Zinzen komt uit Maastricht. Muziek en toneelspelen zijn haar lust en haar leven. Elke kwam tijdens haar opleiding (Pabo) onze gitarist Maurice tegen en samen startten zij VanDattum.

Ondertussen is Elke afgestudeerd en werkt ze als lerares op een basisschool.
Daarnaast maakt ze nog steeds met veel plezier muziek met VanDattum.

Jeanine Vriesema

Zangeres

Jeanine is in haar dagelijks leven muziektherapeut. Naast haar werk zit ze niet stil. Zo maakt ze onder andere deel uit van  muziektheatergroep ‘Kopzorgen’. Toch was dit nog niet genoeg voor Jeanine. In november 2016 voegde Jeanine zich bij VanDattum. Ondertussen is ze helemaal gewend aan al het muzikale geweld van de band en rockt ze graag mee!

Christel Vliegen

Bassiste

Onze altijd vrolijke bassiste is Christel Vliegen. Zij komt uit Gulpen en speelt sinds haar 14e gitaar. Toen ook zij begon aan de Pabo is ze daarbij ook basgitaar gaan spelen. Via haar opleiding is zij met de rest van de band in contact gekomen. Christel is niet meer weg te denken achter dit viersnarige instrument.

Maurice Arntz

Gitarist

Onze creatieve gitarist is Maurice Arntz. Hij komt uit Maastricht. Toen hij bezig was met zijn opleiding voor leerkracht speelde hij af en toe een deuntje met zangeres Elke. Al snel kregen ze de smaak te pakken en besloten een band te beginnen. Sindsdien heeft hij zijn gitaar niet meer losgelaten.

Na afronding van de Pabo is Maurice verder gegaan met de kunstacademie, die hij ondertussen ook heeft afgerond.

Peter Bouterse

Toetsenist

Onze pianist Peter Bouterse zorgt voor de melodische klanken binnen VanDattum. Voordat Peter bij VanDattum kwam speelde hij vooral klassieke muziek. Deze pianist, van boven de rivieren, paste zich echter snel aan het repertoire van VanDattum aan en mag zich, sinds de uitbreiding van zijn equipement met twee extra synthesizers, toetsenist noemen.

Timo Mommers

Gitarist

Mister entertainment A.K.A. Timo Mommers onze tweede gitarist voegde zich  in 2015 bij VanDattum. Deze rasentertainer volgde onder andere de opleiding tot acteur. Daarna heeft hij ook nog de opleiding dramatherapie afgerond. Deze duizendpoot, met rode neus, is niet meer weg te denken binnen VanDattum.

Jan Willem Spobeck

Drummer

Het kloppende hart van de band, onze drummer Jan Willem Spobeck. In oktober 2012 voegt hij zich bij VanDattum. Drummen doet hij al van jongs af aan. Het begon met de trommel en via onder andere de schutterij en de harmonie kwam Jan Willem achter het drumstel terecht.

Niet alleen het drummen zit hem in de vingers maar ook zijn beroep als fysiotherapeut.